Nieuws

17 november 2017

Update november 2017

Clynelish 1997 #12355 gebotteld

Net op tijd voor de Gathering is ons laatste vat Clynelish 1997 gebotteld en in Nederland aangekomen. Een waardige botteling om het jaar mee af te sluiten, wat een prachtige whisky is het geworden. En op het label natuurlijk Inge om de trilogie compleet te maken.

 

Whiskybase Gathering

Ook dit jaar hebben de cQs weer een standje op de Gathering, toch wel het mooiste festival op dit moment. Op de cQs stand is  natuurlijk ook wat te proeven:

Bottelingen: Millstone 2013, Tormore 1995, Bunnahabhain 1986, Littlemill 1990 en de nieuwe Clynelish 1997.

Casksamples: Tomatin 2006+2008, Glenallachie, Craigellachie, secret casQueteer, Peat&Sherry project, Islay Malt, Miltonduff en de Glenrothes. Dit zijn de vaatjes waarvan voor de eigenaren samples zijn gemaakt. Voor wie heeft aangegeven dat het samplepakketje op de Gathering wordt afgehaald: die nemen we ook mee :-).

Daarnaast nemen we nog casksamples van twee Arran vaten (bourbon + sherry, 2015), Wolfburn (2014) en Strathearn mee. En is er newmake spirit te proeven van Annandale en Isle of Harris.

We hopen weer veel casQueteers te ontmoeten!

 

wicQ

Achter de schermen is de afgelopen periode ook gebouwd aan een besloten cQs community: wicQ. Hierop kan je proefnotities kwijt en je kunt zien wat je mede-eigenaren van de vaten vinden. Op wicQ worden nieuwe vaatjes eerst aan bestaande casQueteers aangeboden, later worden ze op cQs.com opgevoerd. De website is nog erg ‘vers’, maar er zijn al meer dan 100 casQueteers actief. De komende periode krijgen alle andere deelnemers een uitnodiging om zich aan te melden op wicQ.

Bedoeling is dat wicQ besloten blijft: casQueteers only. Daarom kom je er alleen met een uitnodiging in. De volgende fase start in december, dan gaan we toevoegen dat je een overzicht van je eigen delen/vaatjes kunt maken. Zodat je online een handig overzicht hebt. Omdat we geen ICT deskundigen zijn nemen we er de tijd voor (net als bij whisky is het motto: beter goed, dan snel).

 

In de pijplijn

In de pijplijn zit een aantal nieuwe vaten:

Arran 2017 first fill bourbon (staat al op wicQ)
Ardnamurchan 2017 peated bourbon barrel
Ncn’ean 2017 first fill bourbon

Begin 2018 verwachten we er nog wat toe te voegen, je kunt het jaar tenslotte maar beter goed beginnen 🙂

nieuws
About adri