Dornoch Distillery

Dornoch Castle is gelegen in het plaatsje Dornoch, Sutherland. Sinds 2000 wordt het hotel gerund door de familie Thompson. De broers Simon en Philip hebben zich toegelegd op de whiskybar, waar je drams uit vervlogen tijden nog tegen een redelijke prijs kan nuttigen. Het kasteel en de whiskybar zijn een geliefde stop voor whiskyliefhebbers die het Noorden van Schotland bereizen, ze wonnen al verschillende prijzen.

Simon en Philip zijn in 2015 gestart met de voorbereidingen voor het opzetten van een eigen distillery. Een gebouw uit 1881, een voormalig brandweerstation, wordt omgebouwd tot distillery. De heren zijn gefascineerd door oudere whiskystijlen en dat is wat ze met Dornoch Distillery Co. willen neerzetten. En zoals bij zoveel startups gaat er ook gin gestookt worden.

Het voormalige brandweerstation behoort bij het Dornoch Castle. Inzet van Simon en Philip is de distillery te starten zonder financiering vanuit een bank of private equity partij. Naast hun eigen inbreng is er een belangrijke rol weggelegd voor Crowd Funding.

Het crowdfunding programma begint bij £50, hiervoor krijg je een tshirt en een fles gin. Voor £2.000 krijg je een Dornoch octave cask, met veel extra’s erbij. En daar gingen we als casQueteers natuurlijk voor!

Meer over Dornoch Distillery en het crowdfunding programma kan je vinden op dornochdistillery.com. De details over de Dornoch Octave Cask vind je onderaan deze pagina.

Dornoch Caskprogramma

Dornoch Distillery – CF2 PX octave (2)

Dornoch Distillery - Crowdfunding 2 - PX octave (2)

Dornoch Distillery – CF2 Oloroso octave

Dornoch Distillery - Crowdfunding 2 - Oloroso octave

Dornoch Distillery – CF2 PX octave

Dornoch Distillery - Crowdfunding 2 - PX octave

Dornoch Distillery – CF2 bourbon octave

Dornoch Distillery - bourbon octave (crowdfunding 2)

Dornoch Distillery

Dornoch Distillery Octave